As kettingen van UitvaartUniq.nl uitgelicht; Het ascollier zeshoek

Iedere week vertelt een medewerker van UitvaartUniq.nl wat meer over een assieraad dat hij of zij erg mooi vindt. Dit keer vertellen we wat meer over het ascollier zeshoek inclusief ketting 50 cm van 925 Sterling zilver. Een bijzonder assieraad met een mooie subtiele look, een rustige uitstraling, maar met een sterke symboliek.

uitvaart

De symboliek van de ‘zeshoek’.

Het ‘Ascollier zeshoek incl. ketting 50 cm – zilver’ is een prachtige as ketting, oftewel collier inclusief ashanger van zilver. Deze prachtige ashanger in de vorm van een zeshoek is voorzien van een holle ruimte, waarin u een kleine, symbolische hoeveelheid as van uw overleden dierbare altijd dicht bij u kunt dragen. Een mooi assieraad, voor een persoonlijke herinnering. Deze asketting wordt inclusief collier (halsketting) van 50 cm geleverd en is volledig vervaardigd uit 925 sterling zilver. Maar naast een mooie strakke vormgeving, waar staat de zeshoek eigenlijk precies voor en is er nog een bepaalde symbolische betekenis?

Alhoewel deze vorm erg ‘strak’ oogt komt de zeshoek heel veel voor in de natuur. In celstructuren van planten, sneeuwkristallen, kwartskristallen en basalt bijvoorbeeld. Aan de zeshoek is van oudsher een grote mystieke betekenis toegekend in de alchemie en de kabbalah. De vorm wordt gezien als twee in elkaar geschoven driehoeken die symbolisch hemel en aarde verbinden. Een prachtige symboliek dus bij het afscheid moeten nemen van iemand, waarbij het verlaten van het Aardse, maar de reis naar het hiernamaals mooi uitgebeeld wordt. Ook staat de zeshoek voor het het Heilig huwelijk; de Hieros gamos. De vorm staat voor harmonie, voltooiing, genezing en ‘al dat is’. Zeer toepasselijk dus bij de keuze voor een mooi assieraad.