Babykleertjes kopen doe je met deze handige keuzehulp

Of je nu een aanstaande moeder bent, of je bent op zoek naar een cadeau, babykleertjes kopen is geen gemakkelijke taak. Als je zelf een baby hebt, dan weet je wat deze echt nodig heeft, wat de maten zijn en wat wel en niet gemakkelijk aan te trekken is. Een baby die net geboren is moet nog wennen aan kleertjes en comfort staat dan ook voorop. Tegelijkertijd bewegen baby’s veel en zijn ze gevoelig, dus het is ook handig als het iets is dat zacht is op de huid en gemakkelijk aan- en uit te trekken is. Ga jij babykleertjes kopen, dan moet je een aantal dingen weten en deze keuzehulp maakt jouw taak een stuk eenvoudiger.

Babykleertjes kopen in de juiste maat

Allereerst is het belangrijk dat je de juiste maat babykleertjes uitkiest. Een gemiddelde pasgeboren baby begint met maat 50. Grotere baby’s zullen eerder maat 56 nodig hebben. Betreft het een baby die te vroeg geboren is, dan zijn er ook babymaten speciaal voor hen. Wat je je wel moet realiseren is dat een baby bijzonder snel groeit. Hij of zij kan in een paar weken al een maat omhoog gaan. Het is dus verstandig om de kleren een beetje groter te kopen. Dan kan de baby ze langer dragen en loop je niet het risico dat deze na 1 of 2 keer niet meer past.

Tip: de maat van de kleertjes is gelijk aan de lengte van de baby. Maat 74 is dus bedoeld voor een baby van 74 centimeter lang. Kijk op het geboortekaartje naar de lengte van de pasgeboren baby en ga daar altijd boven zitten.

Comfort voorop

Een andere regel die je moet onthouden als je babykleertjes gaat kopen is dat comfort het allerbelangrijkste is. Een pasgeboren baby weet niet wat kleren zijn en maakt ongecontroleerde bewegingen om de spieren te trainen. Daarin moet hij of zij dus niet worden belemmerd, hoe schattig het spijkerbroekje ook is. Bij babykleertjes kopen kies je altijd voor comfort. Je doet de baby en de moeder er geen plezier mee als je iets koopt waarin geen bewegingsvrijheid is en wat niet lekker zit.

Koop niet te veel

Zoals al even gezegd groeien baby’s bijzonder snel. En dan is het zowel voor moeders als voor mensen die een cadeau kopen goed om niet te veel aan te schaffen. Ben je een aanstaande moeder, dan zijn 5 rompers genoeg. Als je babykleertjes gaat kopen voor iemand anders, vraag dan altijd even waar ze nog behoefte aan hebben en wat er al is. Te veel kleertjes heeft alleen maar als resultaat dat ze niet voldoende gedragen worden en in een doos op zolder belanden. Dat is jammer en dus ook niet nodig.

Denk praktisch

Babykleertjes kopen betekent vaak dat je praktisch moet nadenken en niet direct voor het leukste of het stoerste moet kiezen. De bovenstaande keuzehulp helpt je vast bij het vinden van het juiste kledingstuk.

Je keuze gemaakt? Shop de collectie van Kleren Maken De Baby dan online!