Inpakken 

De zomer is begonnen, het wordt weer warmer en we mogen weer op vakantie. Dit houdt ook in dat een stressvolle situatie is aangebroken. Namelijk je koffer inpakken. Natuurlijk is dit ook heel leuk, het is namelijk de begin van je vakantie. Waarschijnlijk weet je vast wel dat er een paar belangrijke dingen mee moeten, zoals medicijnen en je paspoort. Buiten deze twee spullen om, kan je bijna alles ook op de plek van bestemming vast en zeker kopen, dit geldt natuurlijk niet als je ergens gaat kamperen in the middle of nowhere, maar zolang dit niet het geval is, hoef je nergens over te stressen. Een hoed kopen kan ook in Spanje en ik weet wel zeker dat hetzelfde geldt met je oplader. 

Stel je hebt nog wat extra ruimte over in je koffer, dan is het dus zeer handig om dit alvast mee te nemen, dit wordt namelijk vaak vergeten.  

Handige spullen 

Als je naar een warm en zonnig land gaat is het alvast handig om zonnebrandcrème mee te nemen. Bescherming is namelijk erg belangrijk en kan je alvast opdoen voordat je het vliegtuig uitstapt. Hetzelfde geld voor schoenen. Als je ongeveer weet wat je gaat doen op vakantie, kan je ook alvast nadenken over welke schoenen je mee neemt. Zo kan je denken aan slippers, wandelschoenen en nette schoenen. Als je ook gebruik gaat maken van de zee, zijn waterschoenen ook erg fijn. We moeten niet alleen onze huid en voeten beschermen maar ook onze ogen. Een zonnebril wordt vaak vergeten en hetzelfde geldt dus voor een hoed of pet, terwijl je hoofdhuid ook heel gemakkelijk kan verbranden. Dus koop die leuke hoed. 

Vakantie met kinderen 

Als je op vakantie gaat met jonge kinderen, zijn er altijd wat extra dingen waar je op moet letten. Denk aan zwembandjes maar ook eventueel babyvoeding. Niet in elk land kan je heel gemakkelijk aan babyvoeding komen. Controleer dit dus zeker van te voren. Als je een buggy mee hebt is het ook altijd fijn om een muggennet bij je te hebben. Je wilt natuurlijk niet dat je kindje daar te veel last van heeft. Baby’s hebben meestal nog niet heel veel haar en je wilt niet dat hun hoofdhuid verbrand. Je kan dus ook een hele leuke baby hoed kopen voor je kindje. Een ontspannen baby/kind betekent ook ontspannen ouders.