Stoffen kiezen: welke stof is het beste voor de jas van mijn dochter?

meisjes jas

Jassen maken gebruik van diverse soorten stof. Er zijn synthetische, half synthetische en natuurlijke vezels voor een jas. Een jas kan, door zijn unieke eigen unieke eigenschappen, geschikt zijn voor een winterdag maar ook voor een herfstdag. Dit artikel geeft uitleg over de diverse stoffen, voeringen en vullingen voor een meisjes jas.

meisjes jas

Synthetische stoffen

Synthetische stoffen zijn polyamide, nylon, polyester, elastaan en acryl. De stoffen bestaan veelal uit een mix van zowel aardolie als aardgas.

Voordelen van synthetische stoffen:

✔ Synthetische stoffen zijn erg sterk

✔ Veelzijdig

✔ Kan goed gewassen worden

✔ Het krimpt niet snel

✔ Duurzaam

✔ Vormvast

✔ Vaak voordeliger

Natuurlijke stoffen

Natuurlijke vezels bestaan uit plantmateriaal, wol of draden uit de natuur. Voorbeelden hiervan zijn katoen, wol, zijde en linnen.

Voordelen van natuurlijke stoffen:

✔ Ademend

✔ Heerlijk warm

✔ Zacht en absorberen goed

✔ Sterk en elastisch

✔ Duurzaam

✔ Gezond voor de huid

Half synthetische stoffen

De bekendste voorbeelden van half synthetische stoffen zijn zijn cupro, viscose, lyocell en modal.

Voordelen half synthetische stoffen:

✔ Kan vrij goed ademen

✔ Behoudt lang zijn kleur

✔ Comfortabel

✔ Luchtig

✔ Sterk en kreukvrij

Diverse voeringen voor een jas

De keuze voor een geschikte stof voor een meisjes jas is veelal een persoonlijke keus. Door de voordelen met elkaar te vergelijken kom je sneller tot een betere keus.

Naast de stoffen kun je ook een blik werpen op de vulling van de jas.

Jassen zijn er in drie verschillende soorten waaronder volledig gevoerd, half gevoerd en ongevoerd. voor de koudere dagen kies je voor een volledig gevoerde jas. In de herfst en lente kan je kiezen voor een half gevoerde jas voor je dochter. Jasjes voor in de zomer mogen ook niet ontbreken, denk hierbij aan een ongevoerde jas zoals een spijkerjasje.

Vulling voor een jas

Naast de stof, en het type voering kun je een blik werpen op de vulling van een meisjes jas. In de winter wil je een jas hebben die heerlijk warm is voor je dochter. Overweeg hierbij natuurlijke vullingen zoals dons of wol. Ook diverse synthetische vullingen zoals polyester zijn een prima optie.