Verzenddozen laten je producten onbeschadigd aankomen

Verzenden is mooi vanuit je webshop of bedrijf. Dat betekent dat je artikelen richting klant gaan. Ontvangen is minder, zeker als het retourzendingen betreft. Soms heeft je zending niet de juiste maat, de juiste kleur of de beste pasvorm. Maar vaak gaat de zending retour omdat er iets kapot is gegaan. Gekneusd of gescheurd. En dan is eigenlijk de verpakking de kwade hond. Die heeft zich niet kranig gedragen tijdens het versturen. Ofwel, je hebt een te lichte verpakking gebruikt om je artikel te verzenden. Zowel jij als je klant zitten niet op beschadigingen te wachten. En dat kun je voorkomen met verzenddozen die stevig genoeg zijn.

Karton dat op een hortende en stotende reis is voorbereid

Er is nogal wat keuze als je naar verpakkingen zoekt. Belangrijk is het om de doos te vinden die bij jouw onderneming past. Verzend je heel veel? Dan heb je dozen nodig die snel in elkaar te vouwen zijn en in een mum van tijd goed gedicht worden. Zijn je goederen fragiel en breekbaar? Dan heb je hele stevige verzenddozen nodig. Met dik golfkarton dat zich prima weert tegen trillen en stoten, vallen en duwen. Want tijdens het versturen gebeurt er nogal wat met de dozen. Ze worden in de vrachtwagen of bestelbus gestapeld en komen onder druk. Ze kunnen door trillingen vallen en moeten de klap opvangen. Ze botsen soms tegen het tuinhek als de chauffeur langs komt. Bij glasproducten zoals flessen heb je echt een stevige verpakking nodig.

Eén-twee-drie verzenddozen

Sommige dozen hebben een ingenieuze eenvoud. Bijvoorbeeld dozen met een autolock bodem. Wil je niet veel tijd verliezen met inpakken? Dan is een doos met autolock bodem interessant. Terwijl je deze dozen openvouwt, vouwt de bodem als vanzelf netjes in elkaar. Sneller krijg je je artikelen niet in het karton. Verpakkingstape is ook niet nodig, alleen de korte handeling van het aandrukken van een zelfklevende sluiting.

Dat is gemakkelijk, gewoon door de brievenbus!

Gaan uit jouw shop voornamelijk vrij platte en niet te grote artikelen de deur uit? Bijvoorbeeld boeken, pennensets of fotopapier? Dan is de brievenbusdoos een goede keuze. Die gaat zoals de naam al zegt gewoon door de brievenbus; aanbellen is niet nodig. Een brievenbusdoos is veel sterker dan een normale envelop en biedt bescherming door stevig golfkarton. Je hebt ze met een zelfklevende sluiting of met een klepsluiting. De brievenbus laat pakketten tot 3 cm dikte toe. Heb je boeken die dikker zijn of twee die je tegelijk moet versturen? Neem dan een boekverpakking. Andere namen hiervoor zijn wikkelverpakking of kruiswikkelverpakking. Daar moet wel voor worden aangebeld. Juist voor boeken zijn deze verzenddozen ideaal. Want dat wat het eerste bekneld raakt bij boeken zijn de hoekpunten. En de boekverpakking speelt daar op in want die heeft zowel kant- als ook hoekbescherming. De hoogte van deze verzenddoos is variabel en vangt zo de dikte van het boek goed op.

Verzenddozen als sterke zuilen

Wellicht heb je vooral lange spullen die je wilt versturen. Dan heb je baat bij verzenddozen die gewoonlijk 46 tot 63 cm lang zijn. Dit zijn kartonnen kokers die vaak benut worden om posters of affiches te versturen. Het spiraal gewikkelde karton van zulke kokers is een betrouwbare wapening zodat je posters heelhuids en zonder vouwen aankomen.