Vriendschapsringen voor stellen

Vriendschapsringen werden oorspronkelijk ontwikkeld als een concept voor vrienden en het werd een groot succes. Vrienden kochten vaak vriendschapsringen om hun vriendschap te vieren en doen dat nu nog maar is nu een groter groep dat vriendschapsringen koopt. Dit zijn namelijk stellen dat al een tijdje een relatie hebben.

Steeds minder stellen trouwen in Nederland maar ze bouwen wel een leven samen op. Vele hebben al gezinnen gesticht en wonen al jaren samen. Toch gaan ze niet trouwen en trouwringen komen er dan ook niet aan te pas. De groep wil wel hun liefde voor elkaar laten zien en dit doen ze vaak door middel van vriendschapsringen.

De vriendschapsringen zijn dus het symbool van hun liefde geworden in plaats van trouwringen. Dit zien we dan ook terug in de prijzen van de vriendschapsringen. Voorheen waren de duurste vriendschapsringen zo een 50 euro. Nu lopen de prijzen van vriendschapsringen op tot duizenden euro’s. Dit zijn natuurlijk niet prijzen die je voor vriendschapsringen wil betalen als het alleen voor een vriend is. Voor de liefde van je leven zou je het waarschijnlijk wel bereid te betalen.

Voor stellen bestaat er dan ook vaak een aparte assortiment van vriendschapsringen en dergelijke sieraden die ze kunnen kopen.