Wat moet je meenemen op de boot

Het is eindelijk is lekker weer in Nederland en een vriendin van je vraagt of je mee wilt gaan varen op haar boot. Dit is natuurlijk heerlijk maar wat moet je eigenlijk allemaal meenemen op een boot? Als je eenmaal op het water zit kun je namelijk niet zomaar terug om nog spullen te gaan halen. Daarnaast kun je misschien bij een eiland een ijsje halen maar je kunt er geen essentiële items halen. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid weg te gaan en om dus zeker te weten dat je alles mee hebt wat je mee moest nemen.

Essentiële items voor op de boot

Het allerbelangrijkste voor op de boot is zonnebrand. Omdat je op open water zit verbrand je sneller en je hebt dit zelf vaak nog geeneens door. Dit komt omdat er vaak veel wind staat en je dichtbij water bent. Vaak smeren mensen zich in voordat ze weggaan maar vergeten ze het mee te nemen voor op de boot. Als ze gaan zwemmen is alle zonnebrand er natuurlijk alweer vanaf. Verder is het belangrijk om je zwemkleding al aan te hebben want je kunt niet zo gemakkelijk je omkleden op de boot. Ook is het belangrijk om je zonnebril en slippers mee te nemen zoals Ipanema slippers of Havaiana slippers.

Extra’s om mee te nemen

Als er geen eilanden zijn om even wat te eten of je geen geld daaraan wilt uitgeven, is het handig om zelf wat te eten en drinken mee te nemen op de boot. Daarnaast kun je ook een puzzelboekje of tijdschrift meenemen op de boot. Je zult namelijk niet de hele tijd in het water liggen dus is het leuk om ook nog iets te kunnen doen als je ligt af te drogen of als je gewoon aan het zonnen bent. Als je gaat zwemmen is het ook handig om een handdoek mee te nemen om je mee af te drogen. Daarnaast is een handdoek ook fijn om om je heen te wikkelen. Het kan namelijk best koud zijn als je het water uitkomt omdat er op open water meestal best veel wind is.