Welke kledingkast?

Maar al te vaak is een kledingkast in een studentenkamer onvoldoende ruim om al jouw kleding in op te bergen. Zeker als je iemand bent die moeilijk afstand kan doen van kleding, kan het heel frustrerend zijn dat je als het ware genoodzaakt bent om kleding weg te doen. En natuurlijk voelt dit niet goed als de reden hiervoor te weinig kastruimte is. Nu is er uiteraard voor alles een oplossing en gelukkig ook voor dit ongemak. Kledingrekken kopen is wat dit betreft de ideale oplossing voor dit probleem.

Kledingrekken, waar zet je ze neer?

Voordat je nu direct een kleding opbergsysteem wil gaan kopen is het goed om je eerst even een paar vragen te stellen over het gebruik ervan. Kledingrekken heb je immers in vele soorten en maten en het eerste het beste rek aanschaffen is wellicht iets waar je straks spijt van krijgt. Eén van de eerste vragen die je jezelf moet stellen is waar je het kledingrek gaat plaatsen.

Het maakt qua materiaal namelijk nogal uit voor welke ruimte je kiest. Rekken worden over het algemeen op de zolder geplaatst. Over het algemeen is dit een droge ruimte en maakt het in feite weinig uit van welk materiaal het kledingrek is gemaakt. Voor deze ruimte zijn andere criteria, zoals bijvoorbeeld prijs, belangrijkere factoren. Er zijn mensen die een kledingrek in hun badkamer plaatsen. Je begrijpt al dat de materiaalkeuze hier heel belangrijk is, want dit is nu eenmaal een vochtige ruimte. Rekken die voor badkamers (maar ook voor garages, schuren en overdekte balkons) aan te raden zijn, zijn kunststof rekken en rekken van (roestvrij) staal.